Brazilian Designers Vão Make the Most of this Small Loft Apartment

This bright and airy apartment renovation has been carried out by the Brazilian architecture studio Vão. The property is based i the neighborhood of Pinheiros in São Paulo, Brazil.

 

The project was completed in 2017 and has been dubbed Antônio Bicudo Apartment. The client requested that the apartment be rearranged so as to include a bedroom.

Antônio-Bicudo-Apartment-Vão-Brazil

 

The designers managed to achieve the clients request with minimal disruption to the existing apartment – no demolition works were required. The project largely involved emptying the property and reallocating spaces in an open plan layout.

Antônio-Bicudo-Apartment-Vão-Brazil

The unit has 538.19-square-feet (50-square-meters) to play with. Vão revised the apartment interior decor, opting for a much lighter and more contemporary finish to help keep the atmosphere bright and breezy. There aren’t a huge amount of window openings, but they’re more than sufficient when coupled with the white finishes.

Antônio-Bicudo-Apartment-Vão-Brazil

Antônio Bicudo Apartment is set on the third level of a three story building. Being in the loft, it has some extra headroom it can take advantage of. Making use of the vertical space, the designers were able to introduce an “attic”/snug. It’s placed onto of the section containing the home’s bedroom and bathroom.

Antônio-Bicudo-Apartment-Vão-Brazil

The majority of the plan is dedicated to the entrance (complete with a washing up area), living room, kitchen and dining area. The remainder is allocated to the bathroom and bedroom.

Antônio-Bicudo-Apartment-Vão-Brazil

For more apartments check out this apartment conversion from Hong Kong by DesignSofga. Or, this little flat transformation that sees new life breathed into an old apartment in Lviv. See all apartments.

Antônio-Bicudo-Apartment-Vão-Brazil

Photos © Rafaela Netto

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.