Small Home Provides Privacy Without Compromising On Fenestration

0

This unusual, but amazingly well designed house has been created by Fujiwaramuro Architects for a family in Kyoto, Japan.

Due to the house’s location and the fact that it has a minimal setback from the street, the Architects decided to create a louvred fa├žade, by incorporating windows with concrete ‘sheets’ between them. The result: reduced visibility into the interior of the home from the outside, relative to the passers-by’s position, helping to create a greater sense of privacy and security for the occupants without reducing the amount of natural light entering the home.

In this case the site constraints created an out-of-the-box solution; an easy cop-out would have been to reduce the amount of fenestration and use blinds, or some other privacy screen. As a result of the louvres, an interesting display of light and shadow is created throughout the day as the sun passes by.

Via Contemporist

Leave A Reply